Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  БСП Бургас

...
Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  БСП Бургас
Коментари Харесай

Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас

Паруш Парушев получи поддръжката на днешната общинска конференция 

Българска социалистическа партия Бургас има нов общински ръководител – Паруш Парушев, един от знаковите членове на партията през последните 30 години. Той е някогашен учител в държавния ВУЗ „ Проф.д-р Асен Златаров “, а сега шеф на компания, оперираща в областта на туристическия превоз.

Парушев заменя на поста дългогодишния водач Живко Господинов, който бе отпред на локалната организация от 2018 година до този миг.

На днешната общинска конференция Паруш Парушев получи поддръжката на 45 от делегатите, 2 гласоподаваха за другия номиниран Георги Драгнев, който изненадващо не участва на партийния конгрес. Третият повдигнат от низовите структури – Димитър Атанасов си направи отказ.

Задачата пред новия ръководител няма да е лека, тъй като ще би трябвало безусловно за няколко дни да вкара в подготвеност бургаската конструкция.

„ Имам страхотни усещания от новия ръководител. В последните години пет пъти се явявахме на парламентарни избори, той постоянно беше с мен и ми е правил доста положително усещане – намираше салдото за другарство с хората. Паруш Парушев е уталожен човек с добра биография – спокоен, уравновесен. В момента бургаската организация има потребност от тъкмо подобен човек, сподели депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ инж. Петър Кънев.
 Новият ръководител на Българска социалистическа партия Бургас Паруш Парушев с депутата инж. Петър Кънев (вляво) и националния зам.-председател на партията Атанас Зафиров(вдясно)
„ Паруш Парушев е умел партиен кадър. Винаги е бил правилен и давал всичко от себе си. Това очевидно е било оценено от делегатите на днешната конференция. От Паруш Парушев се чака да направи и невъзможното, с цел да сплоти другите крила в Българска социалистическа партия Бургас. Вярвам, че ще успее “, сподели от своя страна регионалният водач на социалистите Тодор Байчев.

Паруш Парушев е член на партията от 1981 година – ерудиран, просветен и учтив той фактически има опция да накара другите фракции в партията да работят за акцията.

„ Ще се опитам да подам откровено и доброжелателно ръка на всички, с цел да преодолеем разликите в партията. Убеден съм, че това е допустимо. Ние имаме идея, за която всички се борим, а идеята е над егото и на нея се служи “, акцентира Паруш Парушев.



Утре на съвещание на Областния съвет от 11 часа ще се гласоподава подредбата на листата за идните парламентарни избори. Вотът ще за местата от 2 до 10-то.

Националния съвет ще дефинира лидера на листата, само че надали има по-подходящ за Бургас от инж. Кънев, който е неоспорим престиж и обединителна фигура за социалистите от района. „ За мен ще е чест да повеждам тази листа. Бургаският район за мен е идея, за която се боря от години “, акцентира през днешния ден Петър Кънев пред Флагман.бг.

Второто място този път се обрисува да е за регионалния водач Тодор Байчев, а третата позиция, съвсем несъмнено ще е за общинския консултант от Бургас Чанко Мирчев, сподели изследване на Флагман.бг измежду част от членовете на Областния съвет. Четвърта и пета позиция ще са за представителите на Българска социалистическа партия Созопол и гражданска квота.

Социологическите изследвания регистрират повишаване на резултата на Българска социалистическа партия в народен проект, а това съвсем несъмнено ще направи второто място в Бургас избираемо.
 Областният водач на Българска социалистическа партия в Бургас Тодор Байчев е оптимист за положителния избирателен резултат. Този път той ще е на втора позиция, която ще е избираема. На фотографията е с депутата на Българска социалистическа партия от Сливен Деян Дечев (вляво)
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР